Mit kell tudnod, ha Blanco mosogatót, csapot, szemetest választassz!

Tanácsok a mosogatóválasztáshoz

Ha a tökéletes mosogatót szeretnéd kiválasztani! Ha nem szeretnél bosszankodni! Ha nem akarod visszaküldeni, visszavinni a rosszul kiválasztott mosogatót!

Akkor ezekre kell figyelned, amikor kiválasztod a Blanco mosogatódat. (Persze ezek az infók igazak az összes mosogató típusra, de a legjobb, ha a Blanco-t választod.)

Az ember általában nem egy-két évig használja a konyháját, inkább egy-két évtizedig. Már csak ezért is érdemes alaposan átgondolni néhány dolgot vásárlás előtt. Ehhez nyújt segítséget az alábbi ellenőrző lista, amelyet sokéves tapasztalatunk alapján állítottunk össze.

Ha ezen a listán végigmész, és ha megnyugtató válaszokat adsz minden kérdésre, akkor sok későbbi problémát és felesleges bosszankodást, esetleg pénzkidobást elkerülsz:

1. Milyen széles mosogatós elembe építed be a mosogatót? (40-45-50-60-80-90 cm széles alsó bútorelembe vagy 90 x 90 cm vagy ennél esetleg nagyobb sarokelembe.) Ha ezt tudod, gyorsan találsz megfelelő terméket „Mosogatók a konyhaszekrény méretei szerint” szűrő beállításával méreteket a kiválasztott mosogatónál. Ha nem találsz adatot, hívd Ügyfélszolgálatunkat (T:+36 1 270 9051).

3. Ha a mosogatód közvetlenül a fal, vagy toronyelem mellé kerül, figyelj a mosogató esetleges szélesebb peremére, mert nem biztos, hogy a megfelelő szekrényméret mellett a mosogató pereme elfér a fal/torony mellett. Ha bizonytalan vagy, hívj bennünket, segítünk a döntésben!

4. Lesz-e mosogatógép a konyhában? Ha igen, akkor lehet kisebb mosogatómedencét is választani, csepegtetőtálcával, vagy anélkül.

5. Ha nem lesz mosogatógéped, érdemes nagyobb medencéjű, 1 vagy 2 nagymedencés mosogatót választani, csepegtetőtálcával, vagy anélkül. Ajánljuk a legújabb mosogatónkat, a  Blanco Elon XL 6S típust, ami a legjobb megoldást biztosítja ebben az esetben.

6.  Gondold végig a mosogatással, főzéssel kapcsolatos szokásaid, és ezt is vedd figyelembe a döntésnél:

– Sok gyümölcsöt, zöldséget fogyasztasz? Szükséged lehet a gyümölcsmosós mosogatóra.

– Sokszor használsz nagy edényeket, tepsiket a főzésnél? Válassz egy nagy, egymedencés mosogatót pl.: Blancolago vagy Subline.

– Nincs mosogatógéped és nem folyóvízben mosogatsz? Válassz kétmedencés mosogatót Pl.: ZIA9 vagy ZIA 8S

7. Ellenőrizd a meglévő színeket (munkalap, csempe, hátfalpanel) a konyhájában és válaszd a 10 Silgranit színből a leginkább illeszkedő színt. A rozsdamentes mosogató minden színösszeállításhoz illik!

8. Csaptelep

– A tapasztalat azt bizonyítja, hogy a kihúzhatófejes csaptelepek nagyon megkönnyítik az ember életét a konyhában! A hétvégi főzés közben állandóan telepakoljuk a mosogatót edényekkel, viszont vizet is kell vennünk közben a csapból. A telepakolt mosogató mellett egyszerűen a pultra helyezett edénybe engedheted a vizet, vagy a pulton lévő vízforraló, teafőző egyszerűen tölthető meg a kihúzható zuhanyfej segítségével. Válaszd az Antas-S króm vagy Silgranit, illetve bármelyik „-S” jelölésű Blanco csaptelepet.

– Magasított csaptelep a kényelem jegyében. Linus-S Vario vagy MIDA csaptelepek

Ablak alá került a mosogatód? Nem tudod kinyitni a konyhai ablakot a tisztításhoz? Válassz olyan mosogatót, amelynél a csaptelep nem középen, hanem a szélén van rögzítve. Pl. Blancoelon vagy Blancomevit típusok. Vagy válassz ablak elé szerelhető csaptelepet.

9. Még nagyobb kényelem! Mosogatószer adagoló a mosogatómedencébe építve. Nincs több műanyagflakon a pulton, ami rontja az összképet a konyhában.

10. Ha tudod, hogy csaptelepen kívül mit szeretne elhelyezni a mosogató peremén (víztisztító, mosogatószer adagoló, dugókiemelő), tudnod kell azt is, hogy a mosogatón hány kikönnyítés található, máshogy fogalmazva, hány kiegészítő fogatható fel.. Ezt a beépítési rajzon ellenőrizheted.

Ha bármilyen kérdésed  felmerül, vagy segítségre van szükséged a választásnál, hívd a Bemutatótermünket (+36 1 270 9051), vagy gyere el személyesen és minden kérdésedre megadjuk a választ. Blanco Bemutatóterem. 

Néhány Blanco mosogató, ami a fenti íráshoz kapcsolódik, a teljesség igénye nélkül:

Blanco Classic Neo 45 S silgránit
Blanco Classic Neo 45 S silgránit

Blanco ELON XL6S - elegáns rozsdamentes csepegtetővel
Blanco ELON XL6S – elegáns rozsdamentes csepegtetővel

A csaptelep 9 gránit színben is kapható, igazodva a Blanco silgránit mosogatókhoz
A csaptelep 9 gránit színben is kapható, igazodva a Blanco silgránit mosogatókhoz

Blanco mosogató
Kétmedencés fehér gránit mosogató

Besüllyeszthető csaptelep  ablak elé építhető
Besüllyeszthető csaptelep ablak elé építhető

Blanco Yova XL6S
Blanco Yova XL6S

Blanco Zia 6S pezsgő mosogató
Blanco Zia 6S pezsgő mosogató

Mély medence, magas csaptelep= komfort
Mély medence, magas csaptelep= komfort

Blanco Zerox, a rozsdamentes elegancia
Blanco Zerox, a rozsdamentes elegancia

Blanco Zia 9E silgránit
Blanco Zia 9E silgránit

Blanco vágódeszka Jaron mosogatóhoz
Blanco vágódeszka Jaron mosogatóhoz

Üdvök!

Anikó