Mosogató bekötése helyesen

Nem vagyok vízszerelő! Ezt fontos tisztázni. De adok most néhány jó tanácsot, ha éppen mosogatóbekötés előtt állsz. Remélem van szakembered, aki rendelkezik megfelelő szerszámmal és szaktudással.

A téma azért merült fel, mert folyamatosan szembesülünk rossz vízbekötésekkel. Higgyétek el és ez a szakembereknek szól főleg, hogy a Blanco minden mosogatójához olyan lefolyógarnitúra csomagot küld, amivel tökéletesen be lehet kötni az adott mosogatót.

Mutatok egy friss példát képekkel.

A mosogató típusa Blanco Subline 480/320 – U, pult alá építhető silgránit mosogató.

Így sikerült beépíteni!

Subline 480-360A probléma középen, az a fekete összekötőcső. Az a fekete, az nem volt az egységcsomagban ( nem is kellett, hogy benne legyen). A szakember reklamálta, hogy rossz az egységcsomag és el kellett szaladnia ezért a fekete összekötőért. Nem kellett volna rohangálnia, ha értelmezi a feladatot.

A helyes bekötése a fenti mosogatónak:

SUBLINE_480-320_mit_229073_ml

Látjátok ugye, hogy ferdén kell összekötni a két medence lefolyóját?! Ha így köti be a szakember, akkor nem kell toldozgatni az lefolyószettet. Az összeszereléshez az egységcsomagban ilyen összeszerelési útmutató található:

222562

Minden esetben elmodjuk, hogy az összeszerelés előtt értelmezni illik a feladatot. Kibontani, megnézni az elemeket , a padlón összerakni, utána beépíteni.

Volt már olyan reklamáció, amikor a vizes felhívott, hogy rövid az egyik összekötőcső. Mondom, az nem lehet. Mondja, dehogynem lehet. Kérdezem, hogy kezdte el összerakni? Ezt figyeld! Kettévágtam egy csövet….. ! Miiiiiii? Melyiket vágta ketté? Hát azt, amelyik most rövid. 😀 😀

Mondjuk a tulajdonos nem kacarászott ezen.

Megmutatok néhány Blanco mosogató típust és a bekötési útmutatóját, ami minden (MINDEN) mosogató egységcsomagjában megtalálható.

Blanco Axia III 6S mosogató
Blanco Axia III 6S mosogató
Így néz ki, ha jól kötötték be
Így néz ki, ha jól kötötték be
Axia III 6 S lefolyógarnitúra
Axia III 6 S lefolyógarnitúra

Szabadon, a padlón kellene a csöveket összeépíteni, valahogy így:

Fotó: Pinterest
Fotó: Pinterest

A vízszerelés sem egyszerű munka én belátom. A konyhabútorokban kevés a „mozgáslehetőség” . Gondold el, hogy egy 45 vagy 60 cm széles nyíláson kell dolgoznod, összerakni sok apró részből egy működő egészet.

Itt van hely szerelni, de ennél kisebb elemekbe is be kell kötni a vizet
Itt van hely szerelni, de ennél kisebb elemekbe is be kell kötni a vizet

A bekötéshez szükség van egy bűzzáró csőszifonra. Általában a helytakarékos szifont ajánljuk, főleg ha beépíthető szemetes is kerül a konyhabútor mosogatós elemébe. Természetesen ehhez is egy összeszerelési útmutató, amit érdemes átnézni.

Helytakaréskos szifon
Helytakaréskos szifon
...és az ő rajza
…és az ő rajza

Egyszó mint száz, minden feladatot értelmezni kell, mielőtt nekiesünk, mint borjú az anyjának.

Ha kérdésed van hívj az 1-270 9051 számon, vagy ugorj be a bemutatóterembe: 1135 Budapest, Szegedi út 31.

 

Üdvök!

Anikó