Mire figyelj, amikor mosogatót választasz!

Így válassz mosogatót!
Az ember általában nem egy-két évig használja a konyháját, inkább egy-két évtizedig. Már csak ezért is érdemes alaposan átgondolni néhány dolgot a mosogató vásárlás  előtt. Ehhez nyújt segítséget az alábbi ellenőrző lista, amelyet sokéves tapasztalatunk alapján állítottunk össze.
Ha ezen a listán végigmegy, és ha megnyugtató válaszokat ad minden kérdésre, akkor sok későbbi problémát és felesleges bosszankodást, esetleg pénzkidobást elkerülhet:
1. Milyen széles mosogatós elembe építi be a mosogatót? (40-45-50-60-80-90 cm széles alsó bútorelembe vagy 90 x 90 cm vagy ennél esetleg nagyobb sarokelembe.) Ha ezt tudja, gyorsan talál megfelelő terméket „Mosogatók a konyhaszekrény méretei szerint” menüpont alatt.
Blanco Elon XL 6 S mosogató
Blanco Elon XL 6 S mosogató
2. Ellenőrizze a beépítési méreteket a kiválasztott mosogatónál. Ha nem talál adatot, hívja Ügyfélszolgálatunkat (T:+36 1 270 9051).
3. Ha a mosogatója közvetlenül a fal, vagy toronyelem mellé kerül, figyeljen a mosogató esetleges szélesebb peremére, mert nem biztos, hogy a megfelelő szekrényméret mellett a mosogató pereme elfér a fal/torony mellett. Ha bizonytalan, hívjon bennünket, segítünk a döntésben!
magas kifolyású, kihúzható csaptelep
magas kifolyású, kihúzható csaptelep
4. Lesz-e mosogatógép a konyhában? Ha igen, akkor lehet kisebb mosogatómedencét is választani, csepegtetőtálcával, vagy anélkül.
Blanco Classic Neo 45 S silgránit
Blanco Classic Neo 45 S silgránit
5. Ha nem lesz mosogatógépe, érdemes nagyobb medencéjű, 1 vagy 2 nagymedencés mosogatót választani, csepegtetőtálcával, vagy anélkül. Ajánljuk a legújabb mosogatónkat, a  Blanco Elont, ami a legjobb megoldást biztosítja ebben az esetben.
Dalago 6 antracit mosogató. Minden színben elegáns.
Dalago 6 antracit mosogató. Minden színben elegáns.
6.  Gondolja végig a mosogatással, főzéssel kapcsolatos szokásait, és ezt is vegye figyelembe a döntésnél:.
  • Sok gyümölcsöt, zöldséget fogyaszt? Szüksége lehet a gyümölcsmosós mosogatóra.
  • Sokszor használ nagy edényeket, tepsiket a főzésnél? Válasszon egy nagy, egymedencés mosogatót pl.: Blanco Dalago vagy Subline.
  • Nincs mosogatógépe és nem folyóvízben mosogat? Válasszon kétmedencés mosogatót Pl.: ZIA9 vagy ZIA 8S
Blanco Pleon 9
Blanco Pleon 9
7. Ellenőrizze a meglévő színeket (munkalap, csempe, hátfalpanel) a konyhájában és válassza a 10 Silgranit színből a leginkább illeszkedő színt. A rozsdamentes mosogató minden színösszeállításhoz illik!
  • A tapasztalat azt bizonyította, hogy a kihúzható zuhanyfejes csaptelepek nagyon megkönnyítik az ember életét a konyhában! A hétvégi főzés közben állandóan telepakoljuk a mosogatót edényekkel, viszont vizet is kell vennünk közben a csapból. A telepakolt mosogató mellett egyszerűen a pultra helyezett edénybe engedheti a vizet, vagy a pulton lévő vízforraló, teafőző egyszerűen tölthető meg a kihúzható zuhanyfej segítségével. Válassza az Antas-S króm vagy Silgranit, illetve bármelyik „-S” jelölésű Blanco csaptelepet.
  • Magasított csaptelep a kényelem jegyében. Linus-S Vario vagy MIDA csaptelepek
jpg (4)
  •  Ablak alá került a mosogatója? Nem tudja kinyitni a konyhai ablakot a tisztításhoz? Válasszon olyan mosogatót, amelynél a csaptelep nem középen, hanem a szélén van rögzítve. Pl. Blancoelon vagy Blancomevit típusok.
Orion-S-F ablak elé építhető csaptelep
Orion-S-F ablak elé építhető csaptelep
9. Még nagyobb kényelem! Mosogatószer adagoló a mosogatómedencébe építve. Nincs több műanyagflakon a pulton, ami rontja az összképet a konyhában.
10. Ha tudja, hogy csaptelepen kívül mit szeretne elhelyezni a mosogató peremén (víztisztító, mosogatószer adagoló, dugókiemelő), tudnia kell azt is, hogy a mosogatón hány kikönnyítés található, máshogy fogalmazva, hány kiegészítő fogatható fel.. Ezt a beépítési rajzon ellenőrizheti.
Amennyiben bármilyen felmerül, vagy segítségre van szüksége a választásnál, hívja
Bemutatótermünket (+36 1 270 9051),
vagy jöjjön el személyesen hozzánk (Blanco bemutatóterem:1013 Budapest, Attila út 37.) és minden kérdésére megadjuk a választ és rendelni is lehet.
Üdv!
Anikó