Mikor nem fér el a 60 cm széles elemben a 60-as mosogató?

Blanco Bemutatóterem és üzlet

Írta: Karácsony Anikó

A konyhatervezésnél mindig figyelni kell a mosogatós elem és a mellett lévő elemek méretezésére. A bejegyzésben látható konyhabútorokat az Admiral Studio tervezte és gyártotta.

A képeken kicsi lakásokat mutatunk be, ahol még inkább fontos a jó tervezés. Jól látható, hogy a fal mellé kerülő mosogatók minden esetben kisebbek, mint az alattuk lévő mosogatósszekrény mérete. Illetve a fal mellé bekerült a passzelem, amit a bejegyzésben is javaslunk.

 

Mikor nem lehet beépíteni a 60 cm széles mosogatós elembe a 60-as mosogatót?

  • ha a mosogatós elem mellett rögtön magas bútorelem van
  • ha a mosogatós elem mellett fal van
 

Miért nem tudom ebben az esetben beépíteni a mosogatót?

  • a mosogató pereme (külmérete) pl.: A Blanco Dalago 6 típusnál 615 mm, tehát túlnyúlik a 60 cm széles bútorelemen
  • nem lehet a mosogatót szélre húzni
 

Mi a megoldás, ha fal, vagy toronyelem mellé lett tervezve a mosogatóm?

  • kisebb, 50 cm széles elembe való mosogatót kell választani pl.: Blanco Dalago 5 vagy Dalago 45 típust, vagy Blanco Pleon 5 típust
  • ha fal mellé került a mosogatós elem, minimum 5 cm széles alsó, úgynevezett passzelemet kell tervezni a fal és a mosogatós elem közé

Fal és toronyelem mellé közvetlenül nem építhető be a Blanco Elon XL 6 S típusú mosogató sem, csak a kisebb változata, a Blanco Elon 45 S típus.

Az Admiral Studionál figyelünk a konyhabútor tervezésnél ezekre a részletekre is , de a Blanco bemutatótermünkben és rákérdezünk erre. Örülünk, ha a bemutatóterembe érkező vevőink megmutatják a konyhabútor terveket, mert így biztosan olyan tanácsot adunk a mosogató választáshoz, ami nem okoz bosszúságot.

Főleg akkor van ezzel a kérdéssel kapcsolatban probléma, ha a konyhabútortervezés és a konyhai kiegészítők ( gépek, mosogató, szemetes) tervezése, beszerzése nem egy kézben van.

Az asztalos kollégák sajnos ezekre a részletekre nem figyelnek, mert a vevőik önállóan intézik a mosogató kiválasztását és csak a beépítésnél derül ki a turpisság, hogy nem fér el a kiválasztott a mosogató a ténylegesen 60 cm széles mosogatós elembe.

Többszőr írtam már, hogy mint az életben minden,  konyhatervezésnél és gyártásnál is összefügg minden mindennel.

Mosogató választásnál kérj tőlünk segítséget, ha kétséged támad a mérettel, beépítéssel kapcsolatban.

A teljes Blanco kínálattal – mosogatók, csaptelepek, szelektív hulladéktárolók –  kapcsolatban felmerülő kérdések esetén hívd az
üzletünket:

Admiral Studio 
Cím: 1013 Budapest, Attila út 37.  – Telefon: 06 1 270 9051 – Email: kapcsolat@admiralstudio.hu 

Bemutatótermünk a  Blanco mosogatók/csapok/szemetesek és
Elica páraelszívók egyik legjobb bemutatóterme.

weboldalaink:
https://admiralstudio.hu/tervezes/  és  https://blancomania.hu

Megosztás: