Mennyiért próbálnád ki?

Régen ugye, nem volt ilyen jó dolgunk a mosogatás terén. Nem volt a konyhabútorba beépítve se a mosogató, se a csaptelep.  A tanyákon, a városi lakásokban, de még az úri rezidenciákban sem volt folyóvíz. Mosogatni viszont kellett, ha tetszet, ha nem!Most megmutatom miben mosogattak déd és nagyszüleink akár falun, akár a városban éltek.

Íme a vájling, vagy vájdling (ahogy tetszik)!

5786_1_regi-aluminium-vajling 5995496993_80eaa9fe9f_z

A szó eredete német (der) Weidling főnévből ered, amelynek a jelentése: mosogatódézsa. A vájling nálunk is kapható volt, sőt ma is lehet kapni, ha jól tudom a bonyhádi zománcozott termékek még kaphatóak. Egyébként egy ilyen mosogató majdnem egy életen át szolgálta a gazdáját.Macerás lehetett igaz, ebben elmosogatni egy családi ebéd után az edényeket?

A folyamat imigyen történt: nagy lábasban vizet melegítettek a sparhelton (erről majd később). Előbb a tisztább poharakat, evőeszközöket, tányérokat mosogatták el, és a legvégén az edényeket, amiben főztek. Jó esetben, ha piszkos mosogatáson túl voltak, elmosták a vájlingot is, és langyos vízzel feltöltötték, hogy abban öblítsék le, amit elmosogattak. Minden esetben eltörölték száraz ruhával a tiszta edényeket. Mennyiért próbálnád ki?

 És nem volt olyan, hogy majd később…….  Muszáj volt minden főzés, étkezés után azonnal mosogatni.Gondolj bele manapság milyen jó dolgunk van. A mosogatás terén mindenképpen 🙂

A Blanco minden mosogatóra tökéltes megoldást kínál! Legyen az silgránit vagy rozsdementes mosogató. És minden Blanco moosgatóhoz megtalálod nálunk a megfelelő Blanco csapot is.

Nézz szét az üzletünkben : 1013 Budapest, Attila út 37, vagy válogass a webáruházunkban.