Dobd ki hetente!

Dobd ki hetente!

Tudom, hogy nem leszek népszerű ezzel a dobd ki hetente szöveggel, de nincs jobb ötletem.

A konyhai mosogatószivacson milliószám hemzsegnek a bacik már az első használat után. Állandóan vizesek ezek a szivacsok, az ételmaradék, amit letörlünk, jól megmarad a szivacs felületén és ez ideális környezet a baciteleptenyészetnek.

A mosogatószivacs arra hivatott, hogy tiszták legyenek a tányérjaink, az edényeink, így állandóan használjuk ezeket, még akkor is, ha van mosogatógépünk, hiszen mielőtt betesszük a mosogatógépbe a cuccokat, a nagyobb szennyeződéseket lemossuk.

Hiába van egy szuper silgránit Blanco mosogatód, aminek a felülete „antibakteriális” ( kisebb eséllyel tapad meg a felületen a baci és a 80% silgránit tartalom miatt jól tisztítható), ha azon tárolod a több héten keresztül használ mosogatószivacsot, megette a fene.

Utálom szennyezni a környezetet, amiben lehet figyelünk , hogy minél kisebb öko-lábnyomot hagyjunk magunk után.

szivacs

De a mosogatószivacs heti cseréjénél nincs jobb ötletem

Olvastam és kipróbáltam trükköket, hogy hátha! Hátha nem kell kidobnom hetente, hiszen nem olcsó és még szennyezi is a környezetet.

Praktika 1. mosogatószivacsra

  • áztasd hypóban, majd jól öblítsd ki, szárítsd meg. Nahát! Kipróbáltam. Büdös, mint a fene. Nem tudtam jól kiöblíteni rendesen. És mire kiszáradt, már használhattam újra és maradt a kuka.

Praktika 2. mosogatószivacsra

  • öblítsd ki, vizesen tedd a mikróba 2 percre. Állítólag a bacik 99 %-ával végez. Vigyázz vele, ne hagyd magára, mert felgyulladhat a szivacs és leéghet a lakásod. Gyáva voltam, betettem a mikróba, fél perc múlva füstölt az egész. A szivacs a kukában végezte.

Praktika 3. mosogatószivacsra

  • áztasd szódabikarbonátos vízben. Nem próbáltam, mert azt olvastam, hogy ez a technika       csak szagtalanít és a bacik tovább mulatoznak a szivacsomon.

A konyhában különösen fontos a tisztaság. A Blanco silgránit mosogatómat CIF súrolóval, vagy Domestossal vagy ecetettel tisztítom. Ami fontos, hogy az öblítés után jó forróvízzel nyakon öntöm a silgránit mosogatót. Nincs baci, nincs vízkő.

Blanco Elon 45 S gránit mosogató
Blanco Elon 45 S gránit mosogató

Blanco Bemutatóterem – 1013 Budapest, Attila út 37. -, ahol a megnézheted a silgránit mosogatókat, színeket, formákat, típusokat. Választhatsz a mosogatódhoz Blanco csaptelepet, beépíthető Blanco szemetest.

Blanco webáruház –  ahol megrendelheted a Blanco termékeket: www.blancomania.hu

Telefonálj, ha segítségre van szükséged: 1-270-9051

Üdvözlet: Anikó

Dalago 6 fehér silgránit
Dalago 6 fehér silgránit
Blenco Flexon szemetes fiókba építve
Blenco Flexon szemetes fiókba építve
Blanco Elon XL 8 S mosogató
Blanco Elon XL 8 S mosogató
Blanco Panor 60 kerámia mosogató fényes és matt fehérben
Blanco Panor 60 kerámia mosogató fényes és matt fehérben
Blanco Delta II silgránit sarokmosogató tartufo színben
Blanco Delta II silgránit sarokmosogató tartufo színben