+36 (1) 270 9051

Blanco Silgránit mosogatók tisztása – a háziasszony tanácsai

Blanco Bemutatóterem és üzlet

Írta: Karácsony Anikó

Most háziasszonyként adok tanácsot, hogyan tisztítsd a silgránit mosogatód a napi használatban. Az első és legfontosabb dolog, hogy amikor a Blanco Silgránit mosogatót választottad, a lehető legjobb döntést hoztad meg. Azért állítom ezt határozottan, mert a családunkban minden háztartásban silgránit mosogató van a Blanco-tól és mindenki újra ezt a márkát választaná.

Leírom nálunk hogy működik a konyhai mosogató használata, tisztítása a mindennapokban.

Reggel mindenki tiszta mosogatót talál a konyhában. Aztán ütemezetten érkeznek a capuccinós bögrék és a sima kávésbögrék. Persze mindenki rohan ( én is) és az utolsó mozzanat mielőtt kilépünk a lakásból, a kávéscsészék „bedobása” a mosogatóba. Van aki kiöblíti a csészét, van aki csak beönti a maradék tejeskávét a medencébe és huss, már nincs is otthon senki.

Eredmény: a folyadék ( tejeskávé) szépen lecsorog a medence alján a lefolyóba, nyomot hagyva maga után, majd délutánra rá is szárad a tejeskávé maradék a medence aljára.

Mit csinálok én délután, ha ezt meglátom?  

Egy kevés CIF súrolóval és dörzsiszivaccsal áttörlöm a mosogatómedence alját, engedek rá melegvizet és készen is vagyunk.

Ha esetleg makacs foltot találok, abban az esetben melegvizet engedek a medencébe és fehér flakonos Domestos-t öntök bel (nem sokat). Hagyom állni kb. 2-3 percet, leengedem a vizet és melegvízzel leöblítem.

Este simán áttörlöm mosogatószeres szivaccsal, melegvízzel leöblítem és szépen várja a reggeli kávéscsészéket tisztán

Ha kihúzható csapom van (nekem az van) szépen körbe tudom öblíteni a medence oldalát is. A hétvégén általában én garázdálkodom a konyhában. Főzés közben nem foglalkozom különösebben a mosogatóval, de a „műszak” végén mindenképpen egy mosószeres szivaccsal áttörlöm a Blanco silgránit mosogatómat.

A silgránit mosogatóhoz vízkő esetén használhatod a normál háztartási vízkőoldót, citromsavat, szódabikarbónát. Nekem leginkább a szódabikarbóna vált be.

Blanco csaptelepek tisztítása

A csaptelepekhez viszont kizárólag a Blanco DailyClean+ kíméletes vízkőoldót ajánlom a króm és silgránit felületek tisztításhoz. Egy flakon nekem 1,5 évig elég volt, és a fürdőszobai csapokhoz is ezt a kíméletes vízkőoldót használjuk.
Szóval ne félj a sötét silgránit színektől simán megoldod, ha kemény a víz nálatok és több a vízkő. Ne félj a világos silgránit színektől, mert nem színezi sem a céklalé, sem a pörköltszaft, sem a tea. 

A fent leírtak szerint tisztítsd a mosogatód és nagyon sokáig fog szolgálni téged a mindennapokban.

A teljes Blanco kínálattal – mosogatók, csaptelepek, szelektív hulladéktárolók –  kapcsolatban felmerülő kérdések esetén hívd az
üzletünket:

Admiral Studio 
Cím: 1013 Budapest, Attila út 37.  – Telefon: 06 1 270 9051 – Email: kapcsolat@admiralstudio.hu 

Bemutatótermünk a  Blanco mosogatók/csapok/szemetesek és
Elica páraelszívók egyik legjobb bemutatóterme.

weboldalaink:
https://admiralstudio.hu/tervezes/  és  https://blancomania.hu

Megosztás: