A helytakarékos szifon esete a vízszerelővel és velem :-)

Húzós hetek mögöttem. Végre szombat! Lesz, ami lesz, alszom ameddig csak lehet. Habár lebeg a szemem előtt a szombati bevásárlás és a hétvégi menü, azért úgy érzem megérdemlem a lazulást. Lazulok!

Így próbáltam lazulni :-)
Így próbáltam lazulni 🙂

Fél kilenckor a telefon ordítására ébredek. Ismeretlen szám, tuti hogy Vevő. Hangpróba az ágyban fekve, próbálok úgy beszélni, mint aki már régen ébren van és túl van egy habos capuccinon.

0fe75-shutterstock_122766643

Kétségbeesett hang szól a túloldalról:

– Azonnal szükségem van egy bizonyos helytakarékos szifonra, amit csak a Blanco bemutatóteremben lehet kapni. A vízszerelők nem tudják bekötni a Blanco mosogatót. Most készült el a konyhám, jó sokba került és itt állunk szombaton egy nem működő konyhával. Mindez Dörgicsén.

Felébredtem! Dörgicse a kedvenc helyem, a nyár jó részét testületileg ott töltjük. Akkor segítség indul! Elmondom, hogy az a bizonyos helytakarékos szifon nem különleges, bármelyik szerelvényboltban, vagy OBI áruházban kapható és a vízszerelőknek ismerniük kell. (Habár ezzel kapcsolatban nagyon komoly kétségeim vannak !)

Válasz: – Nem, a vízszerelők nem ismerik, sőt még beépíthető Blanco szemetessel sem találkoztak.

Szemem se rebben már ezen! A tapasztalatunk szerint tízből csak három vízszerelő ismeri és tudja beszerelni a vizet, ha beépített szelektív hulladékgyűjtő van a konyhabútorban. Ez nagyon rossz arány és nagyon sok bosszúság a megrendelőnek. Pláne, ha neki kell a helytakarékos szifon után rohangálni! Az Admiral Studio ennek elkerülése érdekében a konyhabútor szereléssel egy időben beköti a vizet , a főzőlapot, páraelszívót.

Nézzük mire jó és mikor kell a helytakarékos szifon:

– Helytakarékos szifonra van szükség a mosogató bekötéséhez, ha beépített szemetes van a mosogatós elemben

– azért van erre szükség, mert az elemei elforgathatók és nem zavarják a szemetes működését

– korrekt bekötést biztosít a mosogatónak s a mosogatógépnek egyaránt

– az összeszerelési ábra alapján könnyen, egyszerűen szerelhető ( persze, ha a szerelési utasítás értelmezése előtt nem fűrészeljük több darabra a csöveket, majd széttárjuk a kezünket…Hmm ez így rövid és nem jó 🙂 )

Számomra alap, hogy a problémán nem széttárom a kezem és hümmügök, hanem megoldom. Ha máshogy nem, hát a józan paraszti ésszel. A helytakarékos szifon nem az ördögtől való. Bárhol kapható, kb. 1.500 Ft.

A helytakarékos szifon nem ördögtől való :-)
A helytakarékos szifon nem ördögtől való 🙂
Látod, ennyire egyszerű
Látod, ennyire egyszerű

A profi konyhastúdiók az elkészült konyhabútort bekötött és működő mosogatóval , működő konyhagépekkel adják át a megrendelő részére.

Blanco üzletünk: 1013 Budapest, Attila út 37.

Üdv: Anikó