Miért kell a konyhabútor tervezésénél beszélni a leendő víztisztítóról?

Blanco Bemutatóterem és üzlet

Írta: Karácsony Anikó

EVIDO víztisztítók és a Blanco víztisztítós csapok

Magyarországon évente egymilliárd PET palack kerül a szemétbe, ebből jelentős mennyiség az ásványvizespalack. Ha már új konyhabútorunk lesz, vagy éppen felújítunk, ideje felhagyni a palackozott vizek vásárlásával.

 

Mire kell figyelni az új építésnél a házban készülő vízvezetékrendszer kivitelezésekor:

  • ha a házba központi vízlágyító kerül – megelőzendő a fürdők, szaniterek vízkövesedését
  • a konyhához mindenképpen menjen úgynevezett nyers ág , ami a normál vezetékes vizet jelenti. Ebben a vízben még megtalálhatók a vezetékes vízben lévő ásványianyagok
 
 

Mi történik, ha csak lágyított víz megy a konyhai csaphoz és szeretnék víztisztítót venni a konyhai csaphoz, amiből iszunk és főzünk?

  • ezt jelezni kell a víztisztító bekötése előtt a szakszerviznek, mert külön tartályból pótolni kell az ásványianyagokat az ivóvízhez
 
 

Tartályos, vagy átfolyós rendszerű víztisztítót válasszunk? Mik a hátrányok és mik az előnyök?

  • Tartályos víztisztító hátrányai  – sok helyet foglal a mosogató alatti szekrényben, ezért nem szerelhető be a beépíthető szemetes. A tartályban pang a víz, amiben elszaporodhatnak a baktériumok. A tartályos víztisztítóknál általában a kivont ásványianyagokat tablettával kell pótolni.
  • Az átfolyós víztisztító előnyei pl.: EVIDO Pure, EVIDO Eco, EVIDO Limited – fektetve, akár a bútorlábazatba is beépíthető, nem foglal helyet a mosogató alatti szekrényben, közvetlen átfolyás rendszerű, megtartja a természetes ásványi sókat, ezért nincs szükség mesterséges tablettákkal pótolni azokat. Kiszűri az ólom és nehézfémeket, kis helyigényű, nagy teljesítményű, közintézményi engedéllyel is rendelkezik a kötelező NNK engedélyen kívül. Szoftvere információkat szolgáltat a felhasználó részére. Az EVIDO víztisztítót készülékek rendelkeznek vízlágyító funkcióval is, az ezüst töltet véd a baktériumok, gombák, vírusok ellen. mechanikai szűrője felfogja a lebegő anyagokat.

Mire kell figyelni a konyhabútor tervezésnél, ha az EVIDO Pure, EVIDO Pure SLIM vagy az Evido Limited víztisztítót szeretnénk beépíteni? Ha ezek közül a készülékek közül választ a megrendelőnk, szükséges normál elektromos csatlakozási lehetőség a mosogatós elemben, a mosogatógép konnektoron kívül. Ez lehet akár egy lengődugalj is.

Nézzük meg, mit tudnak ezek a készülékek, mi lehet a döntő érv a választás mellett?

Az EVIDO Pure, a Pure SLIM és Evido Limited készülékek könnyen telepíthetők ( ajánljuk, hogy a szakszerviz üzemelje be a készülékeket, mert itt felmerül a bejegyzés elején említett központi vízlágyító/ nyers ág kérdése, illetve, hogy fektetve, vagy álló beépítés lesz-e. 

Átfolyós rendszerű, „okos” készülékek. Három fokozatú szűrőrendszere kiváló minőségű, lágyított és tisztított ívóvizet biztosít. Eltávolítja a kellemetlen íz és illatanyagokat, mikróműanyagokat!! , hormonokat, miközben a természetes ásványi anyagok megmaradnak. Ezüst töltete és automatikus öblítőrendszere megakadályozza a baktériumok, gombák, vírusok elszaporodását. 

Ez nem markering szöveg, az automata öblítésnél ha nyaralni mész sem gond, ha két hétig nincs használva a rendszer, mert automata öblítés végzi a dolgát és amikor hazaérsz, akkor is friss vizet ihatsz. Ellenben a tartályos megoldásnál a nyaralásból hazatérve 15 – 20 percig kell folyatni a tisztított vizet, hogy friss vizet ihassunk. 

WiFi kapcsolaton keresztül az okostelefonnal kommunikál, szoftvere információt szolgáltat a víz minőségéről, a szűrők állapotáról, a csere vagy a karbantartás szükségességéről. A műszaki adatokat megtaláljátok az alábbi linken, a blancomania webáruházunkban. 100 – 120 liter/óra teljesítmény, Szükséges víznyomás: 1 – 4 bar. 

A szűrők kapacitása 5.000 liter vagy max. 12 hónap. Konyhabútor lábazatba is beépíthető fektetve.

Az előző készülékek „kistestvére” az EVIDO Eco típus, ami annyiban különbözik a nagyoktól, hogy : nincs szüksége áramra, nincs automatikus öblítő rendszere, kisebb a kapacitása ( 50 – 60 liter/óra) azonban a szolgáltatott víz minősége megegyezik a nagytestvérekével.

Evido Pure
Evido Pure Slim
Evido - Limited
Evido - Eco

És akkor jöjjenek a víztisztítóhoz való 2in1 BLANCO csapok.

Elég egy darab csap a mosogatóhoz, hiszen a BLANCO kettő az egyben csapok bármelyik víztisztító készülékhez használhatók. Elegáns megjelenés, praktikus használat. Egy csap, azon belül két kifolyó és kezelőkar biztosítja a normál  és a tisztított víz használatát.

A legnépszerűbb Blanco víztisztítós csapjaink

És akkor jöjjenek a víztisztítóhoz való 2in1 BLANCO csapok.

Elég egy darab csap a mosogatóhoz, hiszen a BLANCO kettő az egyben csapok bármelyik víztisztító készülékhez használhatók. Elegáns megjelenés, praktikus használat. Egy csap, azon belül két kifolyó és kezelőkar biztosítja a normál  és a tisztított víz használatát.

Blanco Fontas-S ll

Blanco Fontas-S II  kihúzható csapok, különleges  matt fekete, satin gold, satin dark steel, satin platinum színekben is rendelhetők.

Emellett természetesen választhatók az összes silgránit mosogató színben, és króm kivitelben is.

Blanco Fontas ll

Blanco Fontas II csapunk a az előzőekben felsorolt színekben rendelhető, a különbség, hogy ez a típus nem kihúzható.

 

Blanco Trima

A Blanco Trima  íves kivitelű csap víztisztítóhoz, az összes silgránit színben rendelhető, plusz satin gold, króm és PVD Steel kivitel.

Blanco Catris-S Flexo Filter

Blanco Catris-S Flexo Filter csapot konyhaszigethez is ajánljuk, magas, íves kivitel, igazán elegáns darab. 

Különleges megjelenésével nem csak praktikus, de dizájn eleme is a konyhai mosogatós egységnek. Króm és matt fekete színekben rendelhető.

Blanco Evol-S Pro Filter

Blanco EVOL-S PRO Filter, a víztisztítós csapok királynője. PVD Steel, matt fekete és Satin gold színekben rendelhető.

Félprofesszionális csap, amin pontosan beállítható a szűrt víz mennyisége és külön állítható a  szűrt víz karja. alaptartozék a csap mellé a Blanco vízszűrő készlet

Ha elvesztél volna a sok információ közt és segítségre van szükséged, várunk az Admiral Studio – Blanco Bemutatóteremben. Ha minden kérdésre egyértelmű választ kaptál, a rendelésed leadhatod a blancomania.hu webáruházunkban, ahol a készletről és a várható szállításról is találsz információt.

A teljes Blanco kínálattal – mosogatók, csaptelepek, szelektív hulladéktárolók –  kapcsolatban felmerülő kérdések esetén hívd az
üzletünket:

Admiral Studio 
Cím: 1013 Budapest, Attila út 37.  – Telefon: 06 1 270 9051 – Email: kapcsolat@admiralstudio.hu 

Bemutatótermünk a  Blanco mosogatók/csapok/szemetesek és
Elica páraelszívók egyik legjobb bemutatóterme.

weboldalaink:
https://admiralstudio.hu/tervezes/  és  https://blancomania.hu

Megosztás: